Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Soittajaksi Karelia-puhallinorkesteriin?

 
Karelia-puhallinorkesteri etsii riveihinsä uusia soittajia. Mikäli olet innostunut ja esiintymishaluinen puu- tai vaskipuhaltimen tai lyömäsoitinten taitaja, saatat olla juuri se henkilö, jota haemme!
 
Toivomme, että olet valmis sitoutumaan säännöllisiin yhteisharjoituksiin ja ylläpitämään omaa soittokuntoasi, sillä jokaisella soittajalla on orkesterissa oma tehtävänsä. Toivomme myös, että olet soittotaidoiltasi saavuttanut vähintään D-tutkintoa, I-kurssia tai muuta musiikkiopiston päättötutkintoa vastaavan tason, sillä ohjelmisto on ajoittain aika haastavaakin.
 
Orkesterissamme soittaa mm. useita eläkkeellä olevia ammattimuusikoita, mutta joukkoomme otetaan toki esimerkiksi soittoharrastuksessaan pidemmälle ehtineitä ja ehkä harrastustaan uudelleen aktivoivia nuoria aikuisia. 
 

 
Karelia-puhallinorkesteri on täysikokoinen noin 40 soittajan symphonic band -tyyppinen puhallinorkesteri. Jäsenten aktiivisen harrastuksen myötä orkesterilla on edellytykset esittää hyvin korkeatasoista ja monentyylistä ohjelmistoa. Tarvittaessa orkesterista voidaan muodostaa pienempiä kokoonpanoja, kuten vaskiseitsikko tai klarinettikvintetti, ja monissa tilaisuuksissa noin 20 soittajan orkesterikokoonpano on hyvin tavallinen.
 
Orkesterilla on yleensä parisenkymmentä esiintymistä vuosittain. Useimmiten keikat ovat pääkaupunkiseudulla, mutta joskus esiintymässä käydään ulkomaita myöten. Karelia-puhallinorkesteri muodostaa perustan Päämajan Soittokunnalle, joka on vapaaehtoista maanpuolustustyötä tekevä reserviläiskokoonpano. Tämä maanpuolustussoittokunta esiintyy muutaman kerran vuodessa, esimerkiksi sotiemme veteraanien juhlissa.
 
Orkesterimme harjoittelee säännöllisesti maanantaisin klo 17.30–20.00 Karjalatalolla, Käpylässä (Käpylänkuja 1, Helsinki). Ota yhteyttä ja tule tutustumaan! 

Uudet soittajat otetaan Kareliaan koesoiton perusteella.