Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Karelia-puhallinorkesteri on täysikokoinen vakiokokoonpanolla toimiva puhallinorkesteri. Orkesterin jäsenet ovat joko ammattimuusikoita tai muutoin harrastuksessaan edistyneitä soittajia. Alun perin puhallinorkesterin nimi oli Pääkaupungin Karjalaisten Soittokunta ja se perustettiin vuonna 1945. Orkesterin kotipaikkana on Karjalatalo Käpylässä, Helsingissä, ja sen kapellimestareina toimivat Tom Bildo ja Heino Koistinen.
 
Orkesterin laajaan ohjelmistoon kuuluvat perinteinen puhallinorkesterimusiikki, juhla- ja konserttimusiikki sekä tanssi- ja viihdemusiikki ikivihreineen. Orkesterilla on hyvät valmiudet täyttää vaativankin yleisön ja tilaajan toiveet. Tarvittaessa orkesteri voi myös auttaa tilaisuuden ohjelmiston suunnittelussa ja esiintyä esimerkiksi laulusolistin kanssa.

Karelia-puhallinorkesterilla on vuosittain toistakymmentä esiintymistä. Näihin kuuluvat orkesterin vuosikonsertti helmikuun alussa, tilauskonsertit, tanssisoitot, puistokonsertit ja erilaiset juhlatilaisuudet. Orkesteri tekee vapaaehtoista maanpuolustustyötä esiintymällä ajoittain Etelä-Suomen maanpuolustussoittokunta-nimisenä maanpuolustussoittokuntana, erityisesti sotiemme veteraanien tilaisuuksissa.
 
Paitsi täysimittaisessa, noin 40 soittajan symphonic band -tyyppisessä kokoonpanossaan orkesteri voi esiintyä myös pienemmillä kokoonpanoilla. Hyvin moniin tilaisuuksiin lähdetään noin 20 soittajan orkesterikokoonpanolla. Tarvittaessa orkesterista voidaan muodostaa myös esimerkiksi vaskiseitsikko sekä klarinettikvintetti.

 

 

Karelia-puhallinorkesteri on esiintynyt lukuisia kertoja radiossa ja televisiossa, erityisesti aiemman kapellimestarimme Ossi Runnen johdolla. Orkesteri on aikojen saatossa julkaissut toistakymmentä äänitettä ja ollut mukana lukuisilla muilla. Viimeisimpiä levytyksiä ovat Venäläisiä valsseja (2003) ja Elämäni on lauluni (1995), jossa solistina on laulaja Marjatta Airas. Orkesteri on tehnyt esiintymismatkoja ulkomaille mm. Yhdysvaltoihin, Espanjaan ja Unkariin.

Soittokunnan soittajien ei enää pitkiin aikoihin ole edellytetty olevan juuriltaan karjalaisia. Vaikka orkesterin jäsenet nykyään ovatkin eri puolilta maata – ja maan rajojen ulkopuoleltakin – heitä yhdistää karjalaisuuden iloinen perusvire.

Tervetuloa kuulemaan esiintymisiämme! Voit myös tilata soittokunnan esiintymään omiin juhliisi. Kyllä elävässä musiikissa on sentään taikaa!

 

 

Karelia on tehnyt yhteistyötä myös Phoenix-lapsikuoron kanssaKarelia on tehnyt yhteistyötä myös Phoenix-lapsikuoron kanssa